Ontdek de wereld van woordzoekers online

Regels en uitleg over het woordspel

Wil je meer weten wat er een woordzoeker is en wat de regels zijn? Een kort en bondig uitleg vind je hier hier.

Enkele tips om snel een woord te vinden :

TIP 1: Zoek naar de beginletter van het woord in de lijst. Dit is de meest gebruikte methode maar ook de langzaamste.

TIP 2: Kijk naar de woordenlijst. Zie je een woord met een niet vaak voorkomende letter zoals bijvoorbeeld Q, X, Y, Z etc? Begin eerst deze letter in het rooster te zoeken. Er zijn er vast ook niet zo veel van.

Zodra je de beginletter of de zeldzame letter vindt, kijk dan naar de omliggende letters (in alle richtingen) in het rooster om te zien of ook alle volgende letters van het woord overeenkomen. Zo niet, dan ga je verder met het zoeken van de letter elders in het rooster.

TIP 3: Je kunt ook het rooster 'scannen' voor lange woorden van de woordenlijst. Lange woorden vallen meer in de woordzoeker op en een getraind oog zal ze snel zien.

Woordzoekers online voor elke gelegendheid

Het maken van een woordzoeker online heeft vele voordelen. Je kunt de maat, de vorm en de taal kiezen en natuurlijk eigen woorden erin verstoppen. Dat kun je allemaal eindeloos combineren en nog gratis bovendien!

Kortom: woordspellen zelf online maken en oplossen geeft veel plezier.

Woordpuzzels hoef je niet alleen voor jezelf te maken. Denk aan je oma en opa, klasgenoten of feesten. Daar kun je allemaal met een zelf gemaakte woordzoeker goed terecht, zeker als je een woordzoeker met een speciaal thema maakt. Bijvoorbeeld bij een speciaal feest, zoals ee huwelijksfeest, een juf of meester die gaat trouwen, enz.